ДоставкаУсловия на доставка от DVORBG.BG

 

С DVORBG.BG получавате:

-Безплатна доставка при поръчка над 50лв.

-Преглед преди плащане

-14 дни право на връщане на стоката

-Според общите условия за доставка

 

1. Срок на доставка.

1.1 Стандартна доставка от 2 до 5 работни дни. За едро-габаритни продукти като: оранжерии, беседки, навеси за автомобил, поликарбонат и др., доставката е в рамките на 7 работни дни, при наличие в нашият склад. 

1.2 DVORBG.BG не носи отговорност за забава на доставката, поради независещи от DVORBG.BG обстоятелства, като например забавяне от страна на куриера, извършващ доставката.

 

2.Стойност.

2.1 Доставката до адрес на Потребителя за поръчки на стойност до 50 лв, е за сметка на клиента.

2.2 Доставката до адрес на Потребителя за поръчки на стойност над 50 лв е БЕЗПЛАТНА.*

-Безплатната доставка не важи за продуктите от категория Поликарбонат. Доставката при тях се заплаща от Потребителя според цените на куриерските компании, за което Потребителя се уведомява по телефона.

 

 

 

3. Получаване на продукт.

3.1 Куриер доставя в рамките на гр. Варна;

3.2 С куриерска фирма доставка за цялата страна.

3.2.1 Получава пратката  до врата на апартамент или офис за сгради

3.2.2 Пратката се получава до врата на двор, при къщи с дворно място или до врата на къща при къщи без дворно място, до които има достъпен автомобилен път;

 

4. Пратката се приема.

4.1 При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Потребителя и/или упълномощено от него лице. При констатиране на външни видими дефекти – евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, Потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера, в който описва констатираните дефекти и незабавно уведомява DVORBG.BG на тел. 0888 094 278. На адрес info@dvorbg.bg, Потребителя изпраща снимки на дефектите и предявява претенции за рекламация в писмен вид.

4.2 В случай, че Потребителят е избрал по собствено желание куриерска фирма, с която ТЪРГОВЕЦЪТ няма договорни отношения за доставка на своята поръчка, или е възложил на такава връщане на стоката обратно към ТЪРГОВЕЦА, рискът от загуба или повреда на стоката е изцяло за сметка на Потребителя съгласно чл.103 ал.2 от ЗЗП. Потребителя отправя претенции към избрания от него превозвач.

4.3 Доставката се приема от потребителя без забележки, всички и всякакви последващи претенции за външни видими дефекти на стока се явяват неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани. В случай, че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера при получаването на стоката и/или Потребителят не уведоми незабавно DVORBG.BG на тел. 0888 094 278, същият губи правото си на привеждане на констатираните външни видими дефекти в съответствие с договора за продажбата.

4.4 При посочени неверен или грешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, DVORBG.BG не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на подадената невярна информация от Потребителя.

4.5 При предаване на стоките (извън случаите на доставка на стоки на изплащане), Потребителят или трето лице, предварително посочено от него, са длъжни да подпишат придружаващите документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е титуляр на заявлението, но приема стоката при доставка на посочения от Потребителя адрес за доставка.

4.6 В случай, че Потребителят не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка, DVORBG.BG се освобождава от задължението си да достави заявените стоки и Потребителят губи възможността поръчаните от него стоки да му бъдат доставени.

4.7 Когато доставените стоки явно не съответстват на заявените за покупка от Потребителя и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, Потребителят има право в срок от 48 часа да поиска доставената стока да бъде заменена със съответстваща на извършеното от него заявление за покупка на стоки, като уведомява DVORBG.BG за такова искане на тел. 0888094278 или на email: info@dvorbg.bg.

4.8 DVORBG.BG си запазва правото да избира / променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да е длъжен да информира предварително Потребителя, стига това да не рефлектира на начина и срока на доставка.

4.9 Получаване на едро-габаритни пратки като оранжерии, беседки, навеси за автомобили и поликарбонат, Потребителят е длъжен да осигури пренасянето на продуктите в неговият имот. Куриера единствено помага на клиента да пренесе пратката до вратата на неговия двор, и няма други задължения по преместване и поставяне на пратката. 

 

Проверка на пратката преди заплащане

 

 

Клиентите на DVORBG.BG имат възможността при доставката от куриер да проверят внимателно продукта, за да са сигурни, че получават висококачествен продукт. В услугата проверка на пратката влиза и проверката на целостта на пратката, за да се прегледа продукта за видими следи от удар, драскотини и други външни повреди. Ако се забелязва, че продукта не е в изрядно състояние, Потребителят може да откаже поръчката. Ако Потребителят е избрал метод на плащане с наложен платеж, то той не дължи нищо на куриера. Ако е избран по банкова сметка, DVORBG.BG ще възстанови заплатените суми по банковата сметка на Потребителя в 14 дневен срок.

 

Право на връщане на стока закупена от DVORBG.BG

1. Отказ от закупена стока

1.1 Съгласно чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, Потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 14 дневен срок от получаване на поръчката в случай, че стоката е във вида, в който е доставена, а именно:

1.1.1 Ако е опакована и опаковката й не е отваряна (транспортната опаковката на самата пратка може да бъде отваряна);

1.1.2 Придружена е от цялата съпътстваща документация - гаранционна карта, касов бон или разписка за пощенски паричен превод  (съгласно чл. 3, ал. 1 от Наредба № Н-18 от 2006 г.) и фактура.

1.1.3 По нея или по опаковката й няма механични повреди.

 

2. Връщане на стоката:

За да върне стока, Потребителят трябва да попълни своите данни на сайта на DVORBG.BG

https://dvorbg.bg/index.php?route=account/return/add

-Три имена

-Е-мейл

-Телефон

-Номер на фактура

-Номер на поръчка

-Описание на поръчката

-Количество 

-Дата на поръчка и получаване

-В графа “Причини за връщане” да посочи банкова сметка, по която да бъдат върнати средствата заплатени за стоката.

2.1 В случай на връщане , поради видима неизправност на стоката , всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на DVORBG.BG.

2.2 До момента на обратното предаване на стоката от страна на потребителя на DVORBG.BG, рискът от случайното й погиване или повреждане се носи изцяло от потребителя.

2.3 След получаване на информацията от Потребителя, консултант от DVORBG.BG се свързва с него и уточнява времето за взимане на продукта от адреса на който е бил доставен. 

2.4 DVORBG.BG изпраща куриерска фирма която взема продукта от Потребителя и го доставя до склад на фирмата, за което Потребителят получава копие от товарителницата. Той е длъжен да съхрани това копие за доказателство за изпращане на стоката към DVORBG.BG.

2.5 Върнатата стока се извършва преглед от служител на DVORBG.BG в присъствието на други двама служители, като се издава протокол. Ако стоката отговаря на всички изисквания, в срок от 7 дни от нейното получаване в склад на Парници.БГ, се превежда по банкова сметка на клиента сума, равна на цената на закупения продукт. Възстановяване на суми, направени с банкова карта става чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 7 дни след получаването и прегледа на стоката.

2.6 Ако потребителят е разопаковал/употребил изцяло или частично поръчаната стока, с което е намалил пазарната и стойност, DVORBG.BG възстановява намалената стойност на стоката. Намаляването на стойността в следствие на нарушена опаковка, употреба или нарушен търговски вид под каквато и да е форма се определя за всеки случай индивидуално, след получаване на стоката в офиса на DVORBG.BG